@s.m.p.a 1.ty ale ja nie umieram wodzu :P troche kaszel mam i tyle xDDDDD ale thx za odpowiedz :P 2. napisales "jest opcja taka i taka zalezy od bilansu " a temat ze dostane brucha wiekszego na tej diecie (ale jesli bilans bedzie -250 do - 400kcal od mojego zapotrzebownia to powinno spac z brzucha cos hmm ? ;P OK mam 3 nowe rozkminy :D [...]
no może, w takim razie tak uczynię. Poczytam sobie teraz o jakiś kotletach do kanapek w książce kulinarnej swojej i surówki nowe trzeba wymysleć ;) swoją drogą, gdzie mogę poczytać jak przyrządzacie pierś z kurczaka, bo mówicie smażenie nie, a w większości dziennikach widzę, pierś taką jak ja robię ;) czyli smażoną i dość często z kebab-gyros.
w sniadaniu wywal ser, wrzuc tam jaja. w II grahamki zamien na razowiec, wywal banana, daj poza zrodlem bialka, takze tluszcze np. orzechy, III zalezy co to za zupa. dodaj tluszcze IV dodaj tluszcze. smazenie zamien na grillowanie, pieczenie, teflon, gotowanie, etc.. V chleb bym wywalila. zamiast niego daj inne źrodlo ww, jesli w ogole są ci one [...]
[...] potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż na nim!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki termicznej (gotowanie,smażenie,pieczenie). Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników a produktom węglowodanowym,nie zwiększa indeksu glikemicznego. 5.Używaj [...]
[...] mi w tym mama bo gdyby miała czas to bym mi sama zrobiła obiad ale nie ma wiec nie robi ;p tylko mi nie mów, że ugotowowanie np fileta z kurczaka zajmie ci 5 minut chociaż na upratego to jeszcze mogę się zgodzić ale to tylko same smażenie a przygotowanie ? i chyba nie mam jeść samego mięsa? po za tym mówiłeś tylko o obiedzie a co z resztą ?
[...] ) najlepiej jabłko , banan, gruszka Obiad 1 i obiad 2 (tautaj panuje pełna dowolność aby tylko zachować odpowiednie ilości weglowodanow i sposób przygotowania wyklucza smażenie na tłuszczu. Białka – ok 120 gr Piers z kurczaka , piers z indyka , schab , filet z ryby , wołowina (jedyne mieso dopuszczane z tłuszczem, ale bez przesady) [...]
[...] odpowiedni bilans kcal i zamieniaj śmieciowe produkty na bardziej wartościowe. -słodycze zastępuj owocami. -napoje gazowane wodą mineralną czy własnoręcznie wyciskanymi sokami. -smażenie w rozsądnej ilości może zostać-byle robić to na odpowiednim tłuszczu( smalec, olej kokosowy). -staraj się jeść regularnie. Nie musi to być robione pod godzinę
Tego się spodziewałem - więc na co wymienić ryż? Na kujawskim smażę kurczaka - wiem że smażenie nie jest dobrym wyjściem, ale do piekarnika nie mam dostępu (akademik) a ugotować piersi żeby sensownie smakowała nie umiem. Bułeczki wymienię na pieczywo żytnie, szyneczkę odpuszczę. Jakie warzywa wprowadzić do diety (i w jakich ilościach)? I jakie są [...]
I śniadanie - 6.50:jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorem + kromka białego chleba + herbata + jabłko. // DAJ PLATKI OWSIANE 100g Z MLEKIEM 0.5% 300g + TWAROG CHUDY 100g. + BANAN. BIALY CHLEB ZAMIEN NA CZARNY. NA SNIADANIE POWINIENES DOSTARCZYC DUZO WW ZLOZONYCH + BLONNIK. MOGA TEZ BYC PLACKI BRZOZKI II śniadanie - około 10.40:kanapka z dwóch [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. Źródła białek i ich [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać [...]
[...] B 1,62 T 6,86 W 46,72 K zamiast margaryny nie mogę dać oliwy, gdyż są to kanapki:P starałem się stosować do rad które znalazłem na forum ps jestem ektomorfikiem i b trudno przybrać mi na wadze, dlatego chciałem by było więcej białka i węglów ps2 jak przyrządzić tą pierś z kurczaka? :P bo nie znam innego sposobu niż smażenie :D z góry dzięki
[...] być ok. 1 mm. a średnica ok. 25 cm. Tortille trzeba otrzepać z nadmiaru mąki, bo się będą przypalały i smażyć krótko ok. 30 sekund na patelni bez tłuszczu. Zbyt długie smażenie spowoduje, że będą twarde i kruche. /SFD/Images/2015/7/5/0d731d99c1304d0f8d5b76ae0b522593.jpg /SFD/Images/2015/7/5/55587ce3fdc1468194772f6167d1f71e.jpg [...]
Mrożonki generalnie są ograniczone jeżeli chodzi o pakiet warzyw. Od czasu do czasu jak najbardziej, aczkolwiek ich smażenie nie jest wskazane, znacznie lepsza opcją jest gotowanie na parze chociażby. Notabene staraj się spożywać kilka porcji dziennie po prostu na surowo (sałatki) w towarzystwie tłuszczy które ułatwiają wchłanianie poszczególnych [...]
mam jeszcze pytanko apropo piersi z kurczaka, czy dopuszczalne bylo by smażenie go na patelni (jajko, bułka tarta)- tak bylo by dla mnie najwygodniej, czy moze powinienem go gotowac (wariant mniej smaczny)
Grzdylek Co do smazenia ja dzienie spozywam ok 600grm piersi z kurczaka i stosuje wszytktie mi znane metody przyżądazania tej piersi, aby się nie znudziło. Nie wnikam czy smażenie jest ok czy nie. Możesz kazdego dnia stosować inna technike przyżdzenia, a nie obsesyjne gotowanie. Choć i tu mozna fainie przyżądić, przecież nie trzeba gotowac jej [...]
[...] 0,5%, oliwa z oliwek, chude mięso (indyk, kurczak, polędwica, szynka drobiowa), woda, kotlety sojowe? Gotowanie, pieczenie, grillowanie, duszenie dozwolone - niedozwolone smażenie. Czy coś jeszcze do tych produktów mogę dodać? A może coś odjąć ? A teraz plan jedzenia: Wstaje o 9 :) 9.30 – Śniadanie I 12.00 – Śniadanie II [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać [...]